Mechelen slavio, Cocaliću 90 minuta

Belgijska liga, 14. kolo:

Mechelen slavio, Cocaliću 90 minuta

Bh. reprezentativac Edin Cocalić sa svojim Mechelenom slavio je u susretu 14. kola belgijske Jupiler lige.

Tim kojeg vodi srbijanski trener Aleksandar Janković uspio je kao domaćin savladati Waasland-Beveren rezultatom 2:0, a Mechelenu je vodstvo u 40. minuti donio je Hanni.

Waasland-Beveren je u utakmice pokušavao doći do izjednačenja, međutim domaći su ipak uspostavili terensku inicijativu i na kraju pogotkom Matthysa u 65. minuti povisili prednost i postavili ujedno konačnih 2:0.

Naš Edin Cocalić je na visokom nivou odigrao cijeli susret za Mechelen, kao i na drugoj strani mladi bh. reprezentativac Deni Milošević.

U ostalim susretima Gent je na gostujućem terenu pobijedio Leuven sa 2:0, a istim rezultatom slavio je i Club Brugge protiv Westerloa. Charleroi i Oostende svoj meč su okončali rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Belgijska liga, 14. kolo:

 Mechelen - Waasland Beveren 2:0
Leuven - Gent 0:2
Westerlo - Club Brugge 0:2
Charleroi - Oostende 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti