Pjanić se baca u filmske vode
Foto: EPA

Počinje se snimati serija o Juventusu

Pjanić se baca u filmske vode

Piše: A. Pašić
Američki streaming servis Netflix najavio je da počinje snimati dokumentarnu seriju o Juventusu. 

Jedan od najvećih servisa za multimediju će kroz četiri epizode u trajanju po sat vremena omogućiti javnosti da zaviri u svijet Bianconera. Naime, Netflix će pokušati dočarati život fudbalera Juventusa tako što će ih pratiti na treninzima i utakmicama, voziti se u istom automobilu s njima na treninge, a serija bi isto tako trebala uključivati i privatne živote igrača Stare dame. 

"Ponosni smo na činjenicu što je Juventus prvi klub koji je tema Netflixovog dokumentarca", izjavio je Federico Palomba, čovjek koji je u Juventusu zadužen za ovo partnerstvo, dodavši:

"Na ovaj način doprijet ćemo do naših navijača širom svijeta kao i do miliona Netflixovih korisnika, koji će zahvaljujući ovom dokumentarcu imati priliku upoznati Juventus iz svakog ugla", dodao je. 

Netflix, koji inače ima 104 miliona korisnika u preko 190 zemalja, će na svojim kanalima prve epizode o Juventusu emitirati početkom sljedeće godine. Ostaje nam vidjeti kako će se u filmskim vodama, kao standardni igrač Stare dame, snaći bh. reprezentativac Miralem Pjanić. 


Seria A