Pochettino: Xavi je moj neprijatelj

Trener Tottenhama tvrdi

Pochettino: Xavi je moj neprijatelj

E. Škorić

Trener Tottenama Mauricio Pochettino smatra da njegov klub ne treba da prodaje Dele Allija.

Legenda Barcelone Xavi kazao je da bi Alli trebao da ode u City, ali menadžer Spursa ne želi da izgubi svog ponajboljeg igrača u ovoj sezoni.

Osim toga, Pochettino je imao šta da poruči Xaviju, koji sada igra u Dohi za Al Sadd. 

"On je bio igrač Barcelone i moj je neprijatelj. Pokušava da uništi našu koncentraciju kako ne bismo pobjedili, a to radi pošto me mrzi jer je igrač i navijač Barcelone. Poznajem ga dobro, igrali smo dosta puta jedan protiv drugog", rekao je Pochettino.

Kao igrač Espanyola, dosta se puta susretao sa Xavijem i opisao je situaciju kada je Xavi simulirao penal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pao je, nije bio penal, ali je Zlatan Ibrahimović postigao gol i Barca je pobijedila. Na snimku se vidjelo da Xavija niko nije ni pipnuo. Lagao je, a možda sada radi za City? Želi pomoći Guaridoli", zaključio je trener Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti