Potop Hajduka na Aldo Drosini: Istra uvjerljivo slavila

Potop Hajduka na Aldo Drosini: Istra uvjerljivo slavila

S. Bošković

Hajduk je u Pulu stigao da bi upisao prvu pobjedu u HNL-u ove sezone, no kući se Bili vraćaju pognutih glava

U susretu trećeg kola HNL-a na Aldo Drosini Istra 1916 je dočekala favorizovani Hajduk. No, u prvenstvu Hrvatske favoriti ove sezone ne prolaze dobro, a ni Hajduk nije bio izuzetak. 

Reprezentativac BiH, Tino-Sven Sušić je mogao dovesti Hajduk u vodstvo na samom početku utakmice, ali lopta je prošla tik pored vratnice. 

Istra se polako budila i rano je povela.  Odbrana Splićana je izgleda katastrofalno, te nisu uspjevali da izbace loptu iz vlastitog kazneno prostora. Niz odbijanaca i amaterske reakcije odbrane Hajduka iskoristio je Heister koji domaćine dovodi u vodstvo. Na semaforu je tek bio 10. minut.

Hajduk se polako budi. Napadaju Splićani i kruže oko gola Istre, ali bez konkretne realizacije. Istra je čekala svoju novu priliku i dočekali su je u 40. minutu. Tomić je ubacio, Kalinić loše reagirao, a Repić je slavio pogodak. 

Kada su se gosti nadali da će izvući možda remi, uslijedio je novi hladni tuš. Tudor ruši Heistera, a Tomić u 50. minutu pogađa sa bijele tačke za 3:0.  

Utakmica se nakratko primirala, a Istra je prepustila inicijativu Hajduku koji to iskorištava. Kiš je, nakon niza odbijanaca, bio dobro postavljen i smanjio rezultat na 3:1. Igrao se je 63. minut.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dvije minute kasnije, Pavlović je poslao prizemnu loptu za Heistera, koji nakon jednog postignutog gola i izborenog penala, precizno šutira i postavlja konačnih 4:1.

Hajduk nakon tri odigrane utakmice ima samo dva boda, dok se Istra 1961 nalazi u samom vrhu tablice sa šest bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.