Ronaldinho: Vraćam se, ali pod jednim uslovom
Foto: EPA

Ne želi trenirati

Ronaldinho: Vraćam se, ali pod jednim uslovom

M. Šljivak

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena svakako je legendarni Brazilac Ronaldinho.

Lakoća s kojom je kontrolisao loptu, rijetko viđeni potezi i prekrasni golovi, obilježili su karijeru ovog velemajstora koji je kopačke o klin okačio 2015. godine nakon što je raskinuo ugovor s Fluminenseom.

Iako se spominjala mogućnost povratka na teren, izvjesno je da Ronaldinho više nikada neće zaigrati profesionalno, mada je Brazilac u razgovoru za engleski Independent postavio jedan uslov koji bi ga vratio na teren.

On je sasvim jednostavan. Nema želju za treningom već samo za igrom.

"Ako postoji tim koji bi me potpisao, a da ne moram dolaziti na treninge, onda bih se  vratio", kratko je poručio Ronaldinho.

Bogatu karijeru danas 37-godišnji Ronaldinho je počeo u Gremiju. Evropsku avanturu je počeo u francuskom PSG-u, a zatim je pet godina dominirao Starim kontinentom u dresu Barcelone.

Igrao je zatim još za Milan, da bi se 2011. godine vratio u Brazil, gdje je nastupao za Flamengo i Atletico Mineiro.

Jednu sezonu je odigrao u meksičkom Queretaru, da bi 2015. godine potpisao za Fluminense. Ipak, nakon samo sedam utakmica odlučio je da mu je fudbala dosta i okačio je kopčake o klin.

Tokom karijere Ronaldinho je uspio osvojiti apsolutno sve, a dva puta je proglašavan i najboljim fudbalerom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi