Sabatini sinoć stigao u Manchester, Džeko na pragu Rome

Transfer pri realizaciji

Sabatini sinoć stigao u Manchester, Džeko na pragu Rome

E. Škorić

Romin direktor Walter Sabatini sinoć kasno je doputovao u Manchester.

Sabatini je uočen na aerodromu u Minhenu, gdje se spremao za let u Manchester, a ne treba biti previše pametan kako bi se zaključilo kojim povodom je otputovao u Englesku.

Naravno, on radi na završavanju transfera našeg Edina Džeke, kojeg samo sati dijele od potpisa za Romu, gdje će godišnje zarađivati 4.5 miliona eura, a potpisat će petogodišnji ugovor.

Kako navode mediji, City će prihvatiti 15 miliona eura za Džeku, iako su ranije tražili 20 miliona. U Romi žele da već danas završe sve oko transfera, kako bi Edin putovao na predsezonsku turneju u Australiju s novim klubom.

U međuvremenu, City je uspio da nagovori Liverpoola da proda Raheema Sterlinga, pa je sada i više nego očito da će Džeko od sljedeće sezone nastupati u istoj ekipi kao i Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pojavila se jučer na internetu i fotografija avionske karte za let iz Splita u Rim, koju je navodno čekirao Džeko. Sve ukazuje na to da ćemo u narednim satima imati i zvaničnu potvrdu transfera našeg najboljeg strijelca iz Manchester u Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.