Izbor za najbolje u Seriji A: Nominovan i Miralem Pjanić, čini se da nema konkurenciju

Biraju se najbolji igrači po pozicijama, trener, sudija...

Izbor za najbolje u Seriji A: Nominovan i Miralem Pjanić, čini se da nema konkurenciju

E. Škorić

Nominacije za nagrade poznate kao Oscari italijanskog nogometa koja se dodjeljuje na događaju Gran Gala del Calcio su objavljene danas, a u uskom izboru je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Ceremonija Gran Gala del Calcio se održava svake godine kada se dodjeljuju nagrade najboljim igračima i trenerima u rezličitim kategorijama, a od izabranih će biti napravljen i najbolji tim za prošlu sezonu. Također, bit će nagrađene i sudije.

U užem izboru za najboljeg golmana u Seriji A našli su se Wojciech Szczesny (Juventus), Samir Handanović (Inter) i Salvatore Sirigu (Torino).

U izboru za najboljeg defanzivca su Girogio Chiellini (Juventus), Milan Škriniar (Inter), Aleksander Koalrov (Roma), Kalidou Koulibaly (Napoli), Alex Sandro (Juventus), Joao Cancelo (Juventus), Giovanni di Lorenzo (Empoli) i Armando Izzo (Torino).

Za najboljeg veznjaka nominovani su Pjanić (Juventus), Piotr Zielinski (Napoli), Josip Iličić (Atalanta), Nicolo Barella (Cagliari) i Fabian Ruiz (Napoli).

Napadači: Cristiano Ronaldo (Juventus), Duvan Zapata (Atalanta), Federico Chiesa (Fiorentina), Alejandro Gomez (Atalanta), Fabio Quagliarella (Sampdoria) i Krysztof Piatek (AC Milan).

U konkurenciji za najboljeg trenera su Gian Piero Gasperini (Atalanta), Siniša Mihajlović (Bologna) i Max Allegri (Juventus).

U konkurenciji sudija nalaze se Ginaluca Rocchi, Daniele Orsato i Paolo Mazzoleni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim godine bit će Atalanta, Juventus ili Lazio.

Pobjednici će biti izabrani na posebnoj večeri 2. decembra ove godine u Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi