UEFA objavila listu igrača na koje će Petev računati protiv Kazahstana

Manje od tri sata do utakmice

UEFA objavila listu igrača na koje će Petev računati protiv Kazahstana

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina od 15 sati po centralnoevropskom vremenu igra meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostovanju Kazahstanu.

Uoči same utakmice tabor bh. reprezentacije je imao dosta problema, prvenstveno administrativnih i to zbog nedobijanja viza nekolicine fudbalera.

Prvobitno vize nisu dobila šestorica igrača, ali su se Adi Nalić i Jusuf Gazibegović priključiti Zmajevia, dok će ih ostala četvorica Dario Đumić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dennis Hadžikadunić sačekati u Ukrajini.

Na manje od tri sata uoči utakmice UEFA je objavila zapisnik na medije na kojem se može pronaći lista igrača koji konkurišu za utakmicu.

No description available.

Tako će Petev danas na Astana Areni u Nur Sultanu na raspolaganju imati 21 igrača:

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Šturm), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City),

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija),

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

Interesantno da je UEFA napravila jedan propust pa je Ermedin Demirović uvršten u vezni red, aAmer Gojak u napad.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I kladionice širom svijeta vide BiH kao favorita, a MaxBet vam donosi zaista veliku ponudu samo za ovaj meč. Kliknite OVDJE i pogledajte ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

denimen9
Dzeko i Nalić su trenutno naša 2 najbolja igrača. Sreća pa se Pjanke povrijedi jer mu je igra za qrca u zadnje vrijeme
2 11
Alen23
da je u ove dvije utakmice uzet 4 boda Kazastan i Ukrajina al baraz tu smo audsajderi totalni al valjalo bi zadnji mec sa ukrajinom da se odlucuje danas je pobjed bitna
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi