Kontakti su u toku: Već je poznat novi klub Nemanje Matića?

Napušta Manchester United

Kontakti su u toku: Već je poznat novi klub Nemanje Matića?

Admin Čaušević

Nemanja Matić će na kraju sezone poslije pet godina napustiti Manchester United.

Matić je prije nekoliko dana saopštio kako će otići s Old Trafforda sezonu prije isteka ugovora, a već se nazire njegov novi klub.

"Odlučio sam da će mi ovo biti posljednja sezona u dresu Manchestera. Obavijestio sam čelnike kluba, menadžere i igrače o tome. Bila mi je čast i privilegija igrati za ovaj veliki klub. Veliko hvala navijačima na podršci", poručio je srbijanski veznjak.

Ovaj 33-godišnjak je, osim u rodnoj Srbiji, do sada igrao u Portugalu, Slovačkoj, Nizozemskoj i Engleskoj, a naredna stanica će mu prema svemu sudeći biti Italija.

Italijanski mediji u utorak prenose vijest da Roma pravi ogroman pritisak da potpiše Matića i da su kontakti između dvije strane uveliko u toku.

Oglasi

Jose Mourinho je već rekao 'da' jer je Matić profil igrača kakvog želi u veznom redu baš kao što je to bio i slučaj prije pet godina kada ga je doveo na Old Trafford.

Matić je od 2014. godine igrao u Engleskoj, a prije Crvenih đavola nosio je dres Chelseja i trebao bi biti drugi srbijanski fudbaler koji stiže u redove Vučice nakon što je ranije dogovoren i golman Mile Svilar.

Chelsea i Manchester United su na kupovinu Matića dali ukupno 70 miliona eura. S Plavcima je osvajao Premiership, dok svoju avanturu na Old Traffordu završava bez osvojenog trofeja.

Inače, Manchester United večeras ima veliki derbi na Anfieldu protiv Liverpoola, a MaxBet kladionica nudi bogatu ponudu za ovaj meč, ali i za sve ostale mečeve. Pogledajte OVDJE i ostavite vašu okladu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

¸

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Stara kost
2 1
Fixa
Igracina ali jos jedan igrac koji je propadao u manchesteru, odvratna sredina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti