Petev: Želim sutra da igramo kao ekipa i pobijedimo, ne zanima me šta će biti preksutra

Selektor se nada dobrom rezultatu

Petev: Želim sutra da igramo kao ekipa i pobijedimo, ne zanima me šta će biti preksutra

E. Škorić

U Lvivu je večeras održana zvanična press konferencija pred sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Ukrajine i BiH.

Zmajevi su ostali u trci za baraž nakon pobjede u Kazahstanu, pa im sada trebaju dvije pobjede u preostala tri meča za plasman u baraž.

Ostaje nam teško gostovanje kod Ukrajine sutra navečer, a onda dva domaća meča protiv Finske i Ukrajine.

"Imamo veći broj igrača, širinu u sastavu, ali meni je bitno da sutra izađemo na teren i da izgledamo kao ekipa, da odigramo dobru utakmicu i naravno da ćemo pokušati da osvojimo tri boda", rekao je selektor BiH Ivajlo Petev.

Koliko je sada igra reprezentacije onakva kakvu vi priželjkujete?

"Što se tiče igre, uvijek može još bolje, ja znam i mislim da možemo kao ekipa odigrati još bolje. Drago mi je jer imamo dobru atmosferu, neku harmoniju i momci su tu jedan za drugoga. Imamo grešaka koje moramo ispraviti, ali to je normalno. Uvijek želimo biti bolji".

Oglasi

U čemu je razlika između bivšeg selektora Ukrajine Ševčenka i Petrakova?

"Nije s moje strane da komentarišem i jednog i drugog, ali Ševčenko je odradio nevjerovatan posao. Sklopio je jako čvrstu i dobru ekipu i plasman na Euro nije slučajan. Ne mogu da komentarišem ipak ko je bolji od ta dva trenera".

Ukrajina još nijednom nije izgubila u Lvivu.

"Znam tu informaciju o stadionu u Lvivu. Nadam se da ćemo sutra srušiti tu tradiciju Ukrajine. Bit će jako dobra, zanimljiva i teška utakmica. Sve ovisi o nama i našem pristupu i kako će izgledati na terenu. Što se tiče grada, čuo sam da je jako lijep grad, ali nisam stigao ništa vidjeti".

"Adrenalin prije utakmice je druga stvar, ali nema pritiska. Mi samo u glavi moramo misliti o tome da odigramo što bolje. Ne kalkulišem ništa, sutra ćemo učiniti sve da pobijedimo, a preksutra me ne zanima".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je očekivano favorit, no ne pretjeran. MaxBet kladionica nudi vam sjajne kvote i bogatu ponudu.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Top Komentari

Ajax11
2:0 za Ukrajinu i sljedi hladan tuš kući protiv Finske sa 1:1 i cao
0 22
user1581831304
Kad im Dzekson zabije 2 gola
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi