Dalić iznenadio promjenama za večerašnji meč protiv Turske

Težak meč za Hrvatsku

Dalić iznenadio promjenama za večerašnji meč protiv Turske

E. Škorić

Hrvatska u Bursi od 20:45 sati igra protiv Turske svoj drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrvati su u prvom kolu na Poljudu odigrali samo 1:1 sa Velsom i to tako što su primili gol u posljednjim sekundama, zbog čega je selektor Zlatko Dalić bio jako ljut.

"Bio je to šok. Nekad izgubiš, nekad dobiješ, nekad primiš, nekad zabiješ, tako je to u životu. Imali smo svoje prilike, mogli smo zabiti i drugi gol, ali primili smo gol iz onoga što smo znali da je najopasnije, a to su prekidi za koje smo se pripremali. Imali smo takve situacije nekoliko puta tijekom utakmice. Znali smo da je aut opasniji od kornera. Bio je to šok za sve", kazao je Dalić nakon tog meča.

Sada Hrvatskoj slijedi još teži ispit jer gostuje kod Turske, koja je bila uspješna na startu kvalifikacija jer je u Jerevanu sa 2:1 pobijedila Armeniju.

Hrvatska je pred Vels ostala bez Brune Petkovića, a povrijedio se i Marko Livaja. Dalić je za večeras spremio tri promjene, pa su iz prvih 11 u odnosu na Vels ispali Josip Juranović,Borna Sosa i povrijeđeni Livaja.

Umjesto njih šansu su dobili Josip Stanišić i Borna Barićić te Mario Pašalić.

Oglasi

Hrvatska će igrati u ovom sastaavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić

Turska u sastavu: Gunok - Celik, Soyuncu, Demiral, Kadioglu - Kokcu, Calhanoglu, Ozcan - Under, Unal, Akturoglu

Inače, Grad Bursa blokiran je nekoliko sati uoči utakmice Turske i Hrvatske, javlja reporter Nove TV. Policija je na velikom oprezu jer je proteklih godina Bursa bila žrtva nekoliko terorističkih napada, ali vjeruje se da takvih problema danas neće biti.

Večeras će Zlatko Dalić 72. put voditi Hrvatsku, čime će se izjednačiti s Miroslavom Ćirom Blaževićem po broju utakmica na klupi hrvatske reprezentacije. Rekord bi trebao oboriti u junu na završnici Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska, ako bivši svjetski viceprvak, ima ulogu favorita u Turskoj sudeći prema kladionicama. Kvote pogledajte na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

pero98
Sretno moji Vatreni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti