I Velež je objavio finansijski izvještaj: Poznato koliko su Rođeni potrošili na plate

Zvanični podaci

I Velež je objavio finansijski izvještaj: Poznato koliko su Rođeni potrošili na plate

A. Čaušević

Svi premijerligaški klubovi su finansijske izvještaje za prethodnu godinu učini javno dostupnim. To je uradio i Velež, koji nakon renesanse slovi za jedan od najstabilnijih klubova u BiH. 

Velež je 2019. godinu završio u plusu od nešto više od 800.000 KM pa se da zaključiti da je finansijska situacija u mostarskom klubu zadovoljavajuća.

Prihodi su iznosili 2.106.605 KM, a rashodi 1.294.092 što znači da je ostvarena dobit za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine 812.513 KM.

Na plate igračima i ostalim uposlenicima je izdvojeno 561.122 KM, što je veći iznos nego u Tuzla Cityju gde bez obzira na izuzetno jaku platežnu moć troškovi plata iznose 476.558 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Veleža su saopštili kako u prošloj ogidni nije bilo obavea prema zastupnicima igrača. Kompletan izvještaj možete pogledati ovdje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
I ovi su zreli sa finansijske policije i sipe. Plate igračima ko u Amku.
4 11
starmac
Tako je ROĐENI.Sve čestitke Šoši i HASIĆU na stabilizaciji i napredku Veleža.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi