Odličan hercegovački derbi za kraj polusezone: Angelov srušio Zrinjski u 89. minuti

Široki - Zrinjski 2:1

Odličan hercegovački derbi za kraj polusezone: Angelov srušio Zrinjski u 89. minuti

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Široki Brijeg savladao je Zrinjski na Pecari sa 2:1 u posljednjem duelu jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Hercegovački derbi donio je odličan fudbal, a na kraju je domaći tim pogotkom Angelova došao do tri boda za kraj odlične polusezone ovog tima.

Široki odlično otvara meč. Na samom otvaranju su imali dvije sjajne šanse, ali Marić i Pervan nisu pogodili. Marić je pogodio vansjki dio mreže, a Brkić skida zicer Pervanu i spašava svoj tim.

U 18. minuti Široki je poveo. Trebotić u kaznenom prostoru ruši Pervana, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Dino Ćorić sigurno pogađa za 1:0.

Potom se i Plemići bude. U 24. minuti Bilbija iz odlične pozicije slabo šutira i propada odlična šansa za goste i Mostara.

Kontrolisao je Zrinjski igru do kraja prvog dijela. Vrijedi još izdvojiti pokušaje Filipovića i Bilbije, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se odlazi vodstvom Širokog od 1:0.

Zrinjski u nastavku kontroliše igru. Domaći tim se povukao i čekao je šansu iz kontri i stajali su zaista fenomenalno u odbrani.

Tek u 68. minuti Plemići prijete. Bekić topovski šutira iz gužve, lopta odlazi tik preko gola domaćeg tima.

Dvije minute kasnije dvije dobre šanse za goste. Jurić blokira udarac Bilbije, a u nastavku akcije Kunić prebacuje gol.

U 76. minuti velika šansa za Bilbiju. Miškić međutim fenomenalno brani i spašava svoj tim. Ipak, u nastavku akcije gosti su poravnali. Nakon kornera Bilbija prebacuje lopt glavom do Anesa Mašića, a ovaj zabija za 1:1.

Široki u 83. minuti propušta još jednu veliku šansu. Ponovo se Pervan našao sam pred Brkićem, a golman Plemića mu skida još jedan zicer.

Bilbija u 88. minuti također promašuje zicer, a kazna za promašaj stiže u 89. minuti. Ikić odlično ubacije, a Viktor Angelov zabija za pobjedu Širokog od 2:1.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Široki Brijeg - Zrinjski 2:1

Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Ćorić, Jurilj, Marić, Stanić, Radeljić, Vukoja, Begić, Jurić, Pervan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Ivančić, Todorović, Bekić, Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1575889878
Red Army je navijao 9 min.za zrinjski al sta ces nedade se.pobjeze nam 3.mjesto u zadnjim minutama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi