Teško da može bolje: Sjajni Plavci održali lekciju Atleticu!

Chelsea ponovo uspješniji

Teško da može bolje: Sjajni Plavci održali lekciju Atleticu!

A. Čaušević

Chelsea se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je ponovo pobijedio Atletico Madrid. Bilo je 2:0

Izabranici Thomasa Tuchela su odigrali odlično prvo poluvrijeme te su djelovali kao mnogo bolji i organizovaniji tim.

Možda i ključni detalj na meču desio se u 34. minuti kada je zaista poslije odlične kontre Oblaka matirao Ziyech. Do kraja prvog dijela šanse su imali Kovačić i Havertz, ali nisu uspjeli zabiti.

U nastavku Jorgandžije su uzaludno pokušavali doći do gola i rezultatskog povrtaka, ali su Plavci sve držali pod kontrolom.

Mogli su doći i do drugog gola te ranije riješiti pitanje pobjednika, ali Ziyech i Werner nisu uspjevali da zatresu mrežu.

U 83. minuti sudija Orsato je pokazao direktan crveni karton Saviću nakon što je crnogorski štoper prilikom prekida u stomak udario Rudigera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbolju šansu Atletico je imao u sudijskoj nadooknadi, ali je Mendy sjajno odbranio šut Joaoa Felixa.

Chelsea je zaista fantastičnu partiju krunisao u 94. minuti kada je rezervista Emerson u prvom kontaktu s loptom zabio za konačnih 2:0.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Iako ih ne volim , ali Atletico je žestoko oštećen kod 0:0 za penal . To je trenutak u kojem je sudija direktno sudjelovao u krajnjem rezultatu . Jbem ti i VAR i tehnologiju .
8 9
ghast0
Chelsea preporodjen sa Tuchelom
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi