Real ispada iz utrke, postoji novi favorit za dovođenje Erlinga Haalanda

City u pol poziciji

Real ispada iz utrke, postoji novi favorit za dovođenje Erlinga Haalanda

Edmir Škorić

Norveški napadač Erling Haaland (21) trebao bi u ljeto put Engleske.

Prema pisanju njemačkog Bilda, najbliže dovođenju Haalanda sada je lider Premiershipa Manchester City, koji je sada ispred Real Madrida i nekoliko stvari utječe na to.

Prvo, Realov ugovor s Karimom Benzemom vrijedi do ljeta 2023. godine i on će sigurno ostati u klubu naredne sezone, zbog čega Madriđani neće dovoditi Haalanda prije.

Drugo, igračeva želja je da igra u engleskom Premiershipu i stoga se daje prednost Građanima, koji od odlaska Sergija Aguera traže pravog strijelca, a nisu ljetos uspjeli dovesti Harryja Kanea iz Tottenhama.

Haalandov ugovor u Dortmundu traje do 2024., ali u njegovom ugovoru postoji oslobađajuća klauzula koja mu omogućuje odlazak za 75 milioona eura već ovog ljeta.

Otkako se pridružio Dortmundu u januaru 2020. godine, Haaland je postigao izvanrednih 80 golova u 79 nastupa za klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako još uvijek imaju na raspolaganju Gabriela Jesusa, City je ove sezone često operirao s lažnom devetkom, te je evidentno da je neophodan jedan pravi golgeter poput mladog Norvežanina.

Uostalom, dolazak Haalanda bi donio dodatnu kvalitetu i vrijednost na Etihad, a klub bi konačno mogao ozbiljnije da razmišlja o trofejima u Ligi prvaka.

Top Komentari

Klicko
Pa penal madrid će izvisiti i za embapea,igrat će im panjzema do 50-te godine
4 6
user1645542825
Halland u Premier ligi=povrede.La liga Mbappe i Halland samo bi smetali jedan drugome
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi