Luis Enrique ga nije pozvao u reprezentaciju, a on sve rekao pred kamerama: "To me baš boli..."

Nije bio na spisku, ali ne odustaje od Mundijala

Luis Enrique ga nije pozvao u reprezentaciju, a on sve rekao pred kamerama: "To me baš boli..."

Endin Čaušević

Luis Enrique prije nekoliko dana iznenadio je sve spiskom reprezentacije Španije za naredne utakmice.

Selektor Španije objavio je spisak igrača za mečeve protiv Švicarske i Portugala, ali su mnogi bili iznenađeni Enriqueovim izborom jer je i ovaj put izostavio nekoliko velikih zvijezda.

To se prije svega odnosi na Sergija Ramosa i Ansua Fatija koji se nisu našli na spisku, ali tu nije bilo ni Iaga Aspasa za kojeg španski mediji tvrde da je još davno zaslužio poziv u reprezentaciju.

Aspas već godinama igra fantastično u ekipi Celte iz Viga i glavni je igrač tog tima i iz sezone u sezonu igra na zaista vrhunskom nivou, ali ni pored toga nije dobio poziv selektora Španije.

Enrique je to pravdao činjenicom da želi šansu pružiti mlađim igračima kako bi potom mogao napraviti izbor igrača koji će putovati u novembru u Katar na Svjetsko prvenstvo.

Sada nije bilo mjesta za 35-godišnjeg napadača Celte, a mnogi sumnjaju da će se Aspas na kraju naći na spisku putnika za Katar.

Oglasi

O svemu tome u jednom podcastu pričao je i Aspas koji ne krije da je itekako razočaran što za njega nema mjesta u reprezentaciji Španije, ali je poručio da neće odustati i da se nada da će na kraju igrati na Mundijalu.

"Baš me boli što nisam u reprezentaciji, ali sam ja tvrdoglav i neću odustati da se borim do samog kraja. Ako postoji bilo kakva šansa da idem u Katar onda ću da se borim iz utakmice u utakmicu da na kraju dobijem poziv", rekao je Aspas i nastavio.

"U Celti ću nastavim da se borim i dokazujem se kao što to radim uvijek. Prošlu sezonu sam odlično završio i sada ide dosta dobro i zbog toga me boli što nisam dobio poziv. Nadam se da ima nade još za mene i da selektor tako misli. S Enriqueom nikada nisam imao problem. Ovo je bila fudbalska odluka i to je to, ne vjerujem da je nešto privatno".

"Da postoji neki problem s njegove strane koji nije fudbalske prirode siguran sam da bi mi on to rekao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique je nakon objave spiska odgovorio zašto nije pozvao Aspasa ovaj put.

"Iago Aspas mi se baš sviđa, ali postoje i drugi igrači koji zaslužuju priliku. Ne može se svima ugoditi to je nemoguće. Uvijek ima onih koji su nezadovoljni. Postoje igrači koji u klubovima igraju odlično, ali nije to jedini faktor za poziv. Tim ne čini 11 najboljih igrača iz La Lige i onih koji zabijaju najviše golova. Morate gledati i druge stvari i raditi najbolje u interesu reprezentacije", kazao je Enrique prije nekoliko dana.

Top Komentari

hotonjskimaher
E moj Aspase jes dobar si igrač al tvoje je prošlo penzija ti ne gine ko i Džeki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi