Romin redar dobio otkaz zbog druženja s Osimhenom: "Uslikala me s njim, pa mi nije dala ni dnevnicu"

Poručio da ne žali zbog toga

Romin redar dobio otkaz zbog druženja s Osimhenom: "Uslikala me s njim, pa mi nije dala ni dnevnicu"

E. Čaušević

Matteo Lo Cicero prije nekoliko dana bio je redar na Olimpicu na meču Rome i Napolija, a ni slutio nije šta ta noć za njega nosi. Na kraju utakmice upoznao je svog idola Victora Osimhena, no to je za njega bio prvi i posljednji dan na tom poslu.

Napoli je u nedjelju u derbiju uspio da pobijedi na Olimpicu Romu sa minimalnih 1:0, a utakmicu je odlučio upravo Osimhen koji je u samom finišu meča postigao sjajan pogodak za pobjedu Napolitanaca.

Nakon utakmice upravo je Osimhen bio u centru pažnje nakon što je odlučio da se fotografiše s jednim od redara na Olimpicu, ali niko ni slutio nije da će to tog momka koštati posla.

Matteo Lo Cicero je te noći bio u ulozi redara i to mu je bio prvi radni dan nakon što ga je Roma zaposlila, ali sigurno da nije očekivao da će baš već tu noć da dobije otkaz.

Naime, Lo Cicero se našao u centru pažnje jer se fotografisao s Osimhenom. Sve je počelo kada je on prepoznao nigerijskog novinara Omu Akatugbea s kojim se prvo fotografisao, a zatim mu je on rekao da čeka ispred stadiona Osimhena.

Oglasi

Ovaj mladić nije mogao da vjeruje da mu je to Akatugbe rekao i otkrio mu je da je veliki fan Osimhena. Nakon toga mu je on poručio da sačeka i da će dovesti napadača Napolija da se upoznaju što se zaista desilo.

Osimhen se ubrzo pojavio i upoznao sa ovim mladićem, te su sve to zabilježili fotografijom, ali je utisak pokvarila menadžerica koja je zadužena za redare na stadionu Olimpico kada igra Roma.

Lo Cicero je nakon svega dao izjavu za italijanske medije i detaljno je objasnio šta se dešavalo te noći ispred stadiona u Rimu.

"Nakon utakmice bio sam tu gdje fudbaleri čekaju svoju porodicu i prijatelje. Vidio sam kada je Oma došao i prepoznao sam ga jer ga pratim. Pitao sam ga koga čeka, a kada je spomenuo Victora odmah sam mu rekao koliko volim tog igrača i da je on moj idol. Rekao mi je da sačekam i ubrzo ga je doveo da se upoznamo", priča Lo Cicero i nastavlja.

"Došao je do mene i upoznali smo se i uslikali. Onda se pojavila menadžerica koja je nama redarima šefica na Olimpicu. Tražila je od mene da skinem prsluk i da ga vratim jer nisam na radnom mjestu. Oma i Victor su objašnjavali šta se dešava i da su oni tražili da budem tu s njima. Ona me čak fotografisala bez mog znanja kako sjedim s njima i zbog toga sam ostao bez posla. Čak nisam dobio ni dnevnicu. To je bio moj bukvalno prvi radni dan, ali uopšte ne žalim što sam dobio otkaz".

Oglasi

Također, sada već bivši Romin redar otkrio je da je Osimhen uzeo njegov broj i da je poručio da će mu pomoći.

"Pitao me kolika mi je plata i tražio mi je broj i rekao da ćemo se ubrzo čuti. Međutim, rekao sam mu da me novac ne zanim i da mi nije žao što sam dobio otkaz jer je vrijedilo to što sam imao priliku da ga upoznam. U kontaktu sam s njima i poručili su mi da će riješiti situaciju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lo Cicero je zvanično dobio otkaz odmah nakon utakmice, ali italijanski mediji pišu da su Osimhen i Napoli već kontaktirali Romu i objasnili situaciju, te tražili od kluba da ovog mladića vrate na posao.

Roma se na tu temu nije oglašavala, ali mnogi vjeruju da bi Lo Cicero mogao da dobije svoj posao nazad.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karameho
svijet pun govana..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi