Novi očaj FK Sarajevo i još jedan težak poraz: Tičinović i Bilbija za trijumf HŠK Zrinjski!
Još jedna izuzetno loša utakmica FK Sarajevo i poraz od šampiona BiH je bio neizbježan

Novi 'domaći' poraz Bordo tima

Novi očaj FK Sarajevo i još jedan težak poraz: Tičinović i Bilbija za trijumf HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru savladao kao gost ekipu FK Sarajeva rezultatom 2:0. Golove su postigli Mario Tičinović i Nemanja Bilbija.

FK Sarajevo je ponovo domaći meč morao igrao van glavnog grada Bosne i Hercegovine. Odabrali su Mostar i stadion Rođeni, no već u prvom meču Mirze Varešanovića na klupi Bordo tima doživljen je novi poraz. Protiv prvaka Bosne i Hercegovine nije se moglo.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep fudbal. Sarajevo je imalo posjed lopte, ali ništa tim Mirze Varešanovića nije napravio u fazi napada.

Ni Zrinjski nije previše pokazao, no Plemići su nekoliko puta isprobali udarce prema golu. Ništa to spektakularno nije bilo sve do 33. minute kada aktuelni prvak Bosne i Hercegovine dolazi do vodstva.

Nemanja Bilbija se izborio za loptu na 20-ak metara od gola, proslijedio ju je do Marija Tičinovića koji spektakularnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu Šahinovića za prednost Zrinjskog od 1:0.

To je bio rezultat nakon prvog dijela meča. Treba svakako istaći da su vremenski uslovi bilo veoma loši i da je uz jaku kišu puhao i izuzetno snažan vjetar.

Oglasi

Drugo poluvrijeme ofanzivno kreće Bordo tim. Ziljkić u 53. minuti gađa iz kornera, golman Marić to nekako vadi iz gola, a zatim nakon novog kornera Šerbečić dobro skače, no udarac mu nije precizan.

Zrinjski je tek u 68. minuti meča ponovo zaprijetio. Bilbija je uposlio Marija Ćužea, no ofanzivac Plemića nije uspio zabiti iz odlične pozicije.

Ipak, u 73. minuti Zrinjski stiže do drugog gola. Tičinović ovog puta ubacuje s lijeve strane, Šahinović loše procjenjuje let lopte, a na pravom mjestu je Nemanja Bilbija za prednost Plemića od 2:0.

Pokušalo je Sarajevo da se vrati u meč. Mirza Varešanović je napravio određene izmjene, no Bordo tim je bio poprilično nemoćan i poražen je u ovom susretu.

Novi je ovo udarac za sarajevski tim koji igra sezonu za zaborav i navijači ovog kluba sigurno će biti veoma bijesni zbog svega.

Oglasi

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sarajevo - Zrinjski 0:2 (Tičinović 33', Bilbija 73')

FK SARAJEVO: Šahinović, Vršajević, Balta, De Oliviera, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Vala bas ocaj. Idemo dalje. Ljudi se tek sreli. Niko se ne sjeca Zrinjskog kad je Jakirovic tek dosao. Nisu u Europu izasli. E da se dusebriznici ne bi hvatali za glavu da poredim Mirzu i Jakirovica, ne mislim ni ja da je Mirza vrhunski trener. Ali mislim da mu treba dati sansu. Pa kako ocekujete da na prvoj urakmici i to Zrinjskog koji toliko dugo igra zajedno da ih pobijedimo 3:0 sta li? Samo me interesuje da li bi ih Zekic pobijedio sa potpuno novim timom….hajde hejteri nadojte se kar ine
1 9
plemic
stari mušterija ponovo torpediran.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi