Brutalno ismijavanje navijača Galatasarayja kada su vidjeli kako je Fenerbahče najavio Edina Džeku

Jedva dočekali da prozovu ljutog rivala

Brutalno ismijavanje navijača Galatasarayja kada su vidjeli kako je Fenerbahče najavio Edina Džeku

Endin Čaušević

Edin Džeko jutros je doputovao u Istanbul gdje će odratiti ljekarske preglede, a zatim potpisati za Fenerbahče. Turski velikan najavio je Džeku kao dolazak velike zvijezde, a zbog jednog detalja ih navijači ljutog rivala Galatasarayja ismijavaju na društvenim mrežama.

Džeko je odlučio prihvatiti ponudu Fenerbahčea i nakon dvije sezone napustiti će Inter jer mu klub s Meazze nije ponudio nastavak saradnje.

Dijamant se nadao ostanku u Interu, no kada ponuda za novi ugovor nije stigla odlučio je da prihvati ponudu Fenera, te ćemo naredne dvije sezone našeg najboljeg igrača gledati u dresu turskog velikana.

Fenerbahče će Džeku dovesti bez obeštećenja, a još jutros su potvrdili da velika svjetska zvijezda stiže u njihov klub.

"Svjetska zvijezda Edin Džeko doći će u Istanbul kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor. Nakon toga će biti zvanično predstavljen", objavio je Fenerbahče jutros na svom zvaničnom Twitter profilu.

Oglasi

Međutim, navijači najvećeg rivala Galatasarayja jedva su dočekali da ismijavaju Fener, a to rade upravo zbog navoda da je Džeko svjetska zvijezda.

Navijači Galate smatraju da Džeko ne opravdava status svjetske zvijezde aludirajući da ga na Instagramu baš i ne prati veliki broj ljudi.

Džeku na Instagramu prati 1.7 miliona ljudi, a navijači Galatasarayja su poručili da se u statusu svjetske zvijezde ne može ni porediti s njihovim napadačem Maurom Icardijem kojeg na Instagramu prati 10.6 miliona ljudi.

Oglasi

Čak su poručili i da njihov treći napadač Bafetembi Gomis ima više pratitelja i da je popularniji od Džeke. Francuza na Instagramu prati 2.3 miliona ljudi.

[twitter]https://twitter.com/1905sinyorr/status/1671797805462036483[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/gsarayruhu1905/status/1671797669088329729[/twitter]

Također, poručili su čelnicima Fenera da su ljubomorni na gradskog rivala koji je uspio dovesti mnogo veće zvijezde od Džeke i da je najava dolaska svjetske zvijezde iz čiste zavisti i ljubomore.

[twitter]https://twitter.com/grandereyiz/status/1671796251887534080[/twitter]

Pored toga su poručili da je i Dries Mertens popularnji od bh. napadača sa 2.6 miliona pratitelja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, najbolniji udarac bio je kada je jedan od navijača objavio da Icardi nije popularniji samo od Džeke već i od Fenerbahčeka jer ima skoro dva miliona pratitelja više od turskog velikana na Instagramu.

Top Komentari

Drakula
Nije veci igrac igrao u turskoj. Sretno Dzeko ti si svoje u repki zavrsio da se sekunde ne trudis ruzan komentar neces dobit od mene. Jedini igrac koji se borio za repku i donio rezultate!
6 1
CeZenicaLik
A ko je taj Icardi???Jel to onaj sto se vise pise o njgovoj fuxi nego o njemu?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi