Potpuno uništen u suzama ne može da vjeruje: "Nemoguće, zašto baš ja? Moram igrati, moram"

Gavi u suzama

Potpuno uništen u suzama ne može da vjeruje: "Nemoguće, zašto baš ja? Moram igrati, moram"

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta Gavi doživio je jučer tešku povredu koljena na meču Španije i Gruzije. 19-godišnjak je u suzama napustio teren, a niko nije mogao da ga smiri kada je čuo da će van terena biti šest do osam mjeseci.

Veznjak Barcelone Gavi pokidao je ligamente na desnom koljenu i van terena će biti između šest i osam mjeseci. Nesretni fudbaler uplakan je napustio teren na meču Španije i Gruzije, no sve je u njemu eksplodiralo kada je čuo prognoze.

Nije 19-godišnji veznjak mogao de vjeruje kada mu je ljekar saopštio ono što je morao. Pauza je duga.

"Nemoguće, nemoguće. Zašto baš ja? Moram igrati, moram", vikao je uplakani Gavi.

Oglasi

Pokidani ligamenti potvrđeni su danas pregledima u Barceloni. Gavi ide na operaciju i slijedi mu dugotrajan oporavak i nećemo ga gledati na terenu do početka naredne sezone.

U Barceloni su više nego bijesni na Fudbalski savez Španije. Smatraju da nije bilo nikakve potrebe da Gavi igra u nebitnom meču, no navodno je sam mladi fudbaler odlučio da želi biti na terenu na ovom meču.

Na kraju je došlo do katastrofe. Desila se teška povreda koja ga je odvojila od fudbala, a ni igračima Španije tokom meča s Gruzijom nije bilo lako gledati šta se dešava.

"Potpuno smo shrvani i atmosfera je kao da smo izgubili. Igračima sam rekao da moramo igrati za povrijeđenog saigrača i da moramo iznijeti utakmicu sa slomljenim srcima", rekao je selektor Španije Luis de la Fuente.

Barca je prinuđena reagovati nakon teške povrede Gavija. Vrlo je moguće da će se s posudbe iz Girone vratiti Pablo Torre, a Xavi Hernandez razmišlja o potencijalnim rješenjima iz mladog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, niko od njih ne može zamijeniti čudesnog 19-godišnjaka. Nažalost, Barca će bez njega morati do kraja sezone i vidjet ćemo kada će Gavi ponovo zaigrati fudbal.

Gavi je ove sezone nastupio u 15 utakmica za katalonskog velikana i imao je učinak od dva gola i jedne asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pingvin1999
Hebo vas vise on. Ko je on da mu se toliko paznje poklanja.povrijedio se povriedijo. Brzo ozdravljenje i to je to. Eto sad treba proglasiti dan zalosti zbog tog slucaja
4 1
user1692778042
Smradulja mala, plači****a. Dok simulira i prgavo igra sve je uredu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi