Zlatko Dalić najavio odlazak s klupe Hrvatske: "Možda je trenutak za neke mlađe"
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Spreman za novi korak

Zlatko Dalić najavio odlazak s klupe Hrvatske: "Možda je trenutak za neke mlađe"

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić najavio je odlazak s klupe nacionalnog tima po okončanju Evropskog prvenstva u Njemačkoj narednog ljeta. On smatra da je vrijeme za nekog mlađeg.

Zlatko Dalić je zlatnim slovima ispisao historiju hrvatskog fudbala. Pod njegovim vodstvom Vatreni su igrali finale Svjetskog prvenstva 2018. godine i osvojili su treće mjesto prošle godine, te će on ostati upamćen kao jedan od najvećih stručnjaka u hrvatskoj povijesti.

Ipak, sve što je lijepo kratko traje. Dalić će povesti Hrvatsku po novi veliki rezultat na Evropskom prvenstvu narednog ljeta u Njemačkoj, a nakon toga vjerovatno odlazi s mjesta selektora.

"Nadam se da ćemo u Njemačkoj učiniti naš narod ponosnim. Odbio sam puno poziva zbog Eura", rekao je Dalić i dodaje:

"Bio sam pod velikim pritiskom, ali moja uloga izbornika nema cijenu. Vodit ću Hrvatsku u Njemačkoj, a vidjet ćemo šta će biti kasnije. Možda je trenutak za neke mlađe. Istrpio sam puno toga", istakao je Dalić.

Oglasi

Želja ovog stručnjaka je svakako novi veliki rezultat s nacionalnim timom. Svjestan je da ekipa mora bolje od onog što je prikazala u kvalifikacijama.

"Nisam očekivao ovako teške kvalifikacije. Imali smo puno problema i to se odrazilo na rezultat. Morat ćemo biti puno bolji ako želimo nešto napraviti na Euru."

"Kadrovski ćemo biti jači. Nije dovoljno da Luka ili Brozović riješe utakmicu, ne možemo to čekati, mladi igrači moraju dati više i biti agresivnije. Ovo što smo pokazali nije dovoljno za dobar rezultat", rekao je Dalić za Dnevnik Nova TV.

Zlatko Dalić ima odličan učinak na klupi Hrvatske

Zlatko Dalić je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske postao u oktobru 2017. godine i niko nije mogao naslutiti da će s njim doći i najveći rezultati ove selekcije.

Vatreni su pod njegovim vodstvom igrali čudesan fudbal. Dokaz su nastupi na Mundijalima, a on je ekipu vodio u ukupno 80 utakmica, te ima nešto više od 50 procenata pobjeda.

Pod njegovim vodstvom Vatreni su dobili 44 utakmice, 15 puta su igrali neriješeno, a upisali su 21 poraz. Gol-razlika je 148 datih i 105 primljenih golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dalić je prije dolaska na klupu nacionalnog tima vodio Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te je vodio saudijske ekipe Al Faisaly i Al-Hilal.

U Hrvatskoj je kao trener proveo kratak period na klupi Rijeke i Slaven Belupa.

Top Komentari

Frane
Hahahahah odlazi kad i Modrić, da bude eto vidite kakvi ste bez mene, a da izbjegne vlastiti fijasko, kakva pichkurina.
1 0
BosanskaSvedska
Evo ga nama dolazi,use na Aparatima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi