Mulalić: Kada počnemo mahnitati ne možemo ništa napraviti...
Mulalić je bio sretan nakon meča

Igman je pobjegao sa pozicije koja vodi u niži rang

Mulalić: Kada počnemo mahnitati ne možemo ništa napraviti...

S. Mlaćo

Autogol Ilije Mašića odlučio je meč Igmana i Širokog Brijega.

Završilo je 1:0, a možemo reći zasluženo, jer gosti nisu puno pokazali, a domaći su pravili veliki pritisak kako bi stigli do pogotka.

To se pred kraj isplatilo i sada više nisu u opasnoj zoni, bar do sutra.

Svoje viđenje nakon meča dali su treneri Edis Mulalić i Dino Skender.

"Mislim da je bila teška utakmica. Situaciono je Široki u najboljoj formi u drugom dijelu sezone, a mi smo odigrali borbeno i zahtjevno, znali smo šta hoćemo.

Šteta bi bilo da smo kiksali jer su momci dali zadnji atom snage. Nismo puno dozvolili Širokom, a opasni su naprijed. Nama je svaki bod bitan, borimo se za opstanak. Kada počnemo mahnitati ne možemo ništa napraviti... Bila je ozbiljna utakmica, borbena... Širokom rezultat nije igrao koliko nama, a mi smo više željeli pobjedu. Ugurali smo loptu u gol, sve je bilo korektno. Široki je dobra ekipa, naša pobjeda je time još veća", rekao je Mulalić.

Oglasi

Pred kamere Arena TV stao je i trener gostiju Dino Skender. Bio je to njegov prvi poraz u zvaničnim utakmicama na klupi kluba sa Pecare.

"Nažalost, prvi poraz. Teška utakmica, Igman je ušao napadački, morali smo se adaptirati na duge lopte. Njihova pozicija na tabeli je sugerirala da nemaju šta izgubiti, a i mi smo imali prilika. U drugom dijelu se činilo da je Igman posustao, imali smo i veliku šansu, a oni su zatim išli na duge lopte i jedan peh nam se dogodio.

Već je bilo prekasno da bilo šta promijenimo", jasan je bio Skender.

Danas je odigran i duel FK Tuzla City - FK Zvijezda 09, a domaći su na Tušnju slavili 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci sada imaju 22 boda, kao i Igman, dok su na mjestu koje vodi u niži rang FK Zvijezda 09 i FK Željezničar. Željezničar sutra igra protiv FK Sarajevo na Grbavici i Plavima igraju samo tri boda, iako je jasno da je Sarajevo bar na tabeli favorit.

Meč na Grbavici igra se od 18:45, a sigurno će ga pratiti i u Tuzli, te Konjicu, ali i Gabeli.

Top Komentari

Moze li nekada normalna izjava?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi