Očajni Velež u Posušju pao bez ispaljenog metka, Ćorić nadmudrio Klafurića
Velež gotovo da nije postojao na Mokrom Docu

Jedan pogodak odlučio pobjednika

Očajni Velež u Posušju pao bez ispaljenog metka, Ćorić nadmudrio Klafurića

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Zanimljiv meč 21. kola Wwin lige naše zemlje odigrali su danas u Posušju Posušje i Velež, a na kraju je sasvim zasluženo slavila domaća ekipa. Od prvog sudijskog zvižduka su domaći bili bolji, a Velež je igrao očajno, tako da osim poraza nije ništa drugo ni zaslužio.

Velež za poraz ne zna već deset utakmica, dok je Posušje sa dvije prvenstvene pobjede krenulo u nastavak sezone pod palicom trenera Denisa Ćorića, a dvije su dodali i u Kupu. Danas su upisali petu pobjedu, završilo je 1:0.

Prvu šansu Velež je imao u četvrtoj minuti preko Halilovića, da bi uzvratio Pavković, ali ostalo je 0:0. U 22. minuti Kamenar dobro šutira sa 25 metara, no izblokiran je. Pet minuta kasnije velika šansa za Pavkovića koji je izašao sam pred Hadžikića, no nije pogodio.

Posušje je bilo bolja momčad, a Velež je razočarao. Domaći su bolju igru krunisali u 43. minuti kada Pavković šutira sa nekih 14 metara iskosa, te pogađa suprotni ugao gola Mostaraca.

Trener Veleža sigurno je imao šta reći svojim izabranicima, no nije ih to probudilo. U 52. minuti prijeti Kamenar za domaće, Hadžikić atraktivno brani. Uzvratio je Šikalo, lopta ide preko gola.

Velika šansa za Velež u 66. minuti. Pršeš je spustio glavom za Mlinarića, ovaj šutira, ali Galić je sigurno odbranio siloviti udarac.

Oglasi

Moglo je 2:0 biti u 72. minuti. Boban šutira sa desetak metara, Hadžikić sjajno brani. Nakon toga nova velika šansa za domaće. Nakon kornera Marić šutira, ide to malo pored stative.

U 84. minuti Zvonić je ispao, mladi Petrović je bio u šansi, no Hadžikić ponovo brani. Pred sami kraj je u iznenadnoj prilici bio Peco ali Galić je dobro reagovao.

Ostalo je 1:0 i domaći su mogli da slave. Već su na sredini tabele, odlično su posloženi pod palicom Denisa Ćorića i navijači su svoje ljubimce nagradili ovacijama. Velež je imao podršku navijača, ali razočarani su napustili ovaj hercegovački grad i sigurno će imati šta da kažu trenerima i nogometašima svog kluba.

Za Posušje je ovo bila peta vezana pobjeda, a sve pod palicom Denisa Ćorića koji je i danas dobio brojne pohvale, iako je njegova ekipa u srijedu imala težak meč Kupa, no to se nije osjetilo na terenu. Ćorić je nadmudrio Kalfurića, u svim segmentima igre domaći su bili boljii imaju razloga za sreću. Rođeni mogu biti zabrinuti, a podatak da je danas golman Hadžikić bio njihov najbolji pojedinac dovoljno govori o svemu.

U narednom kolu Posušje gostuje kod GOŠK-a, dok Velež dočekuje FK Tuzla City.

Oglasi

Danas se u 21. kolu Wwin lige od 18:45 sastaju FK Željezničar i FK Sarajevo, dok sutra u Banjoj Luci igraju Borac i GOŠK.

Wwin liga, 21. kolo:

HŠK Posušje - FK Velež 1:0

HŠK Posušje: Galić, Vrgoč, Rozić, Kamenar, Erick, Marić, Begić, Maglica, Pavković, Lučić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Čaić, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Halilović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Čestitke Posusaci, potpuno zasluzeno… Rođeni stid me za vas, ljudi imali tekmu 4 dana prije ove vi odmarali 7 dana i meda niste mogli
5 0
nidjeveze
Odnos prema dresu koji nose,ono što su danas prikazali na terenu igrači Veleža je jedna velika Sramota
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi