Šampionska igra tima s Rujevice - Ako Rijeka ovako nastavi, Hajduk i Dinamo se ništa neće pitati!
Rijeka je sigurno slavila na gostovanju kod Rudeša i primakla se tituli prvaka Hrvatske. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Bitka za titulu prvaka Hrvatske

Šampionska igra tima s Rujevice - Ako Rijeka ovako nastavi, Hajduk i Dinamo se ništa neće pitati!

Eldar Ganibegović

Rijeka je danas upisala novu pojedu i primakla se tituli prvaka Hrvatske. Ovoga puta su izabranici Željka Sopića gostovali kod fenjeraša Rudeša i upisali siguran trijumf, bilo je 3:0.

Već u desetoj minuti Rijeka dolazi do vodstva. Reprezentativac Hrvatske Marco Pašalić gađa i pogađa s nekih 16 metara i dovodi svoj tim u vodstvo.

Bilo je još pokušaja Rijeke do odlaska na odmor, ali ne i golova, pa se na pauzu otišlo pri minimalnom vodstvu gostiju.

Do novog pogotka Rijeka dolazi u 53. minuti. Tek što je ušao, Mirko Marić je zabio. Pašalić je sjajnim udarcem sa 16 metara pogodio stativu, a odbijenu loptu je Marić gurnuo u mrežu.

Sve je bilo gotovo dvije minute kasnije. Odbijenu lotpu je pokupio Selahi i pogodio za konačnih 3:0.

Treba pohvaliti i Fruka. Ovaj dečko je upisao asistenciju za prvi pogodak Rijeke danas i sada ima čak 13 asistencija i biti će na kraju sezone prvi asistent lige. Prvi pratioc, Mierez, ima tek šest.

Oglasi

Dobra vijest za navijače i trenera Rijeke svakako je to što se u prvih 11 vratio Niko Janković koji je danas igrao do 52. minute.

Kod Rudeša je danas svih 90 minuta odigrao Edin Šehić, dok je Riad Mašala igrao prvo poluvrijeme.

Kasnije večeras igraju HNK Hajduk - GNK Dinamo 

Od 19:30 danas u Splitu veliki hrvatski derbi igraju Hajduk i Dinamo i za Rijeku bi idealno bilo da podijele bodove. No, teško da će se oni išta pitati u šampionskoj trci ako Rijeka ovako nastavi.

Naime, Rijeka je sa 62 boda prva na tabeli, ima sedam više i utakmicu više od Hajduka, te osam više i dvije utakmice više od Dinama. Rudeš je zakucan za dno tabele sa sedam bodova i iduće sezone će igrati u drugom rangu.

Oglasi

U narednom kolu Rijeku očekuje domaći duel protiv Hajduka, dok će Rudeš ugostiti Osijek. Rijeka će 3. aprila u Zagrebu u Kupu odmjeriti snage s Lokomotivom.

HNL, 28. kolo:

Rudeš - Rijeka 0:3

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NK Rudeš (4-2-3-1): Ciban; Mrčela, Magdinski, Pavlović, Šehić; Pasariček, Vukmanović; Mašala, Latković, Petković; Brajković.

HNK Rijeka (4-1-4-1): Labrović; Smolčić, Mitrović, Dilaver, Goda; Selahi; Janković, Fruk, Hodža, Pašalić; Ivanović.

Top Komentari

pero98
IZAĐITE NA BALKONE POZDRAVITE ŠAMPIONE ARMADA RIJEKA ARMADA RIJEKA. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi