Velika utakmica velikog Messija!

Dan kada je Messi postao veliki

Velika utakmica velikog Messija!

M. Šljivak

Lionel Messi jedan je od najboljih fudbalera svih vremena.

Kompletnu karijeru fantastični Argentinac je proveo u Barceloni, a danas Messi slavi veliki jubilej.

Prije tačno 10 godina svijet je upoznao Lionela Messija u pravoj ulozi. Dobio je šansu od prve minute protiv Juventusa, a pravio je pravi haos u odbrani Stare dame. 

Bio je potpuno nezaustavljiv. Pokušavali su na sve načine fudbaleri iz Torina da zaustave Argentinca, koji je u narednim godinama postao ikona Barcelone, a njegovo ime je postalo simbol velemajstora fudbala širom svijeta.

Toliko je oduševio u meču s Juventusom da ga je kompletan Nou Camp ispratio ovacijama kada je zamijenjen u 90. minuti susreta.

Tadašnji trener Juventusa Fabio Capello je nakon utakmice želio dovesti Messija na posudbu u Torinu, a bio je naprosto oduševljen onim što je tada 18-godišnjak prikazao na terenu.

Messi je za Barcelonu debitovao 16. oktobra 2004. godine protiv Espanyola sa 17 godina i 114 dana, postavši treći najmlađi igrač u povijesti kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve ostalo što je napravio u godinama nakon toga je povijest...


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.