Italijani već znaju ko će predvoditi napad Intera protiv Sampdorije, a ko protiv Real Madrida

Bit će rotacija

Italijani već znaju ko će predvoditi napad Intera protiv Sampdorije, a ko protiv Real Madrida

E. Škorić

Sljedećeg vikenda Inter će gostovati Sampdoriji u trećem kolu italijanske Serije A.

Nakon što se okončaju reprezentativni nastupi, vraćamo se klupskom nogometu, a Inter nastavlja svoju trku za Scudetto i u Đenovi protiv Sampdorije traži treću pobjedu u nizu.

Trener Nerazzurra Simone Inzaghi na slatkim je mukama. Ima na raspolaganju sve igrače, a najveće glavobolje zadaju mu napadači. Edin Džeko je bio starter u prva dva kola, a u prvom meču u dresu novog kluba postigao je gol i upisao asistenciju.

U drugom je kolu debitant Joaquin Correa, koji je doveden iz Lazija, postigao dva gola i donio ekipi pobjedu u Veroni, a tu je i Lautaro Martinez, koji je briljirao zajedno s Correom u posljednjoj utakmici Argentine u kvalifikacijama za Mundijal.

Briljirao je i Džeko, pošto je protiv Francuske postigao pogodak za veliki bod Zmajeva u Strasbourgu.

Inzaghi stoga mora da pronađe pravu kombinaciju, ali italijanski mediji uključujući Gazzettu dello Sport tvrde da će, ako bude sve u redu, Džeko biti starter narednog vikenda protiv Sampdorije. On će odraditi u utorak meč protiv Kazahstana u Zenici i onda se zaputiti prema Italiji.

Za razliku od Edina, njegovi saigrači Lautaro i Correa imat će daleko teži ispit protiv Brazila i naravno puno teži put i samim tim bit će umorniji od bh. napadača.

Inzaghi će im dati priliku da predahnu, ali će ih zato imati potpuno svježe za prvu utakmicu u Ligi prvaka protiv Real Madrida koja se igra 15. septembra na Meazzi. Džeko i mladi Saritano bi trebalo da budu starteri protiv Sampdorije, a argentinski par protiv Reala nekoliko dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

MaxBet kladionica vam već sada daje mogućnost da odigrate na utakmicu Sampdoria - Inter koja je na programu 12. septembra. Uživajte u velikoj ponudi i sjajnim kvotama!

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

santakuruz
Saritano? Mislite Satriano? I ne, nema sanse da Satriano pocne utakmicu. Ne znam samo odakle kopirate vijesti...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi