Ponuda za Zlatana nakon što se požalio na Milan: Želiš stari Milan? Dođi kod nas!

Šveđanin opet u centru pažnje

Ponuda za Zlatana nakon što se požalio na Milan: Želiš stari Milan? Dođi kod nas!

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovo je u centru pažnje italijanske i svjetske sportske javnosti. 

Popularni Ibra prije nekoliko dana nagovijestio je da vjerovatno neće ostati u Milanu jer mu se ne dopada ideja da naredne sezone igra Evropa ligu.

Odmah nakon toga stigao je poziv na mobitel i to od strane nekadašnjeg sportskog direktora Milana Adriana Gallianija.

On mu preporučuje da dođe u tim koji trenutno vode on i Silvio Berlusconi - Monzu. Kaže kako je to 'stari Milan' koji Ibri nedostaje.

"Galijani me nazvao i rekao: 'Rekao si da ovo nije tvoj Milan. Tvoj Milan je udaljen 11 kilometara od Milana.' On mi se sviđa, radi kako bi sportski direktor trebalo da radi", kaže Ibrahimović za Gazzettu dello Sport.

Podsjetimo, Ibra je u vrijeme 'starog Milana' sarađivao upravo sa pomenutim dvojcem koji je tada bio na čelu kluba. Njihova Monza takmičila se ove sezone u Seriji C gdje je završila prva i izborila nastup u Seriji B.

Inače, Ibrahimović se u Milan vratio u januaru i potpisao šestomjesečni ugovor koji ističe kada sezona bude gotova. Mnogo se špekulisalo oko toga da li će ugovor biti produžen, a sam napadač prije nekoliko dana nije iznio dobre vijesti za navijače Rossonera.

"Ibra igra da bi nešto osvojio ili on ostane kod kuće. Rekli su mi da je odlazak u Ameriku previše lagan, pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam čisto zbog strasti, jer u osnovi igram besplatno ... Tada je ta situacija COVID-a sve zaustavila i pomislio sam, možda nešto pokušava reći mi da bih se trebao povući, ali smo se srećom vratili na teren i moja povreda je prošla. Nakon dva dana sam se uspio uključiti u tim iako su mi govorili 'polako'. Ibra je takav", kazao je Ibrahimović i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ibra je rođen za igranje nogometa i još uvijek je najbolji u igranju nogometa. Vidjet ćemo kako se osjećam za dva mjeseca. Vidjet ćemo i što se događa s klubom. Ako je ovo situacija, da budem iskren, malo je vjerojatno da ćete me vidjeti u Milanu sljedeće sezone. Ibra nije igrač Evropske lige, a Milan nije klub koji pripada tom takmičenju".

Ibrahimović je od povratka u Milan odigrao 13 utakmica i postigao šest golova uz tri asistencije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi