Ministarstvo pravde Kantona Sarajevo: Mulahasanović je predsjednik USiIKS

Ministarstvo pravde Kantona Sarajevo: Mulahasanović je predsjednik USiIKS

H. Zilić, foto: D. Kurbegović

Ministarstvo pravde Kantona Sarajevo, bar tako se čini, okončalo je sapunicu u Udruženju sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Naime, u proteklih nekoliko mjeseci vodila se "sapunica" u pomenutom Udruženju, a čak su bile i sazvane dvije sjednice izborne Skupštine.

Na prvoj, vanrednoj, dotadašnje rukovodstvo je ostalo bez podrške, odnosno delegati su izabrali nove čelnike Udruženja.

Ipak, i tada "smijenjeno" rukovodstvo je održalo Skupštinu na kojoj su im delegati ukazali povjerenje, pa je bilo za očekivati da će na kraju presudnu riječ dati institucije nadležne za udruženja građana.

A, na adresu našeg portala jutros je stiglo rješenje iz Ministarstva pravde prema kojem su pobjednici oni koji su zakazali vanrednu sjednicu.

Oglasi

Tako je novi predsjednik Upravnog odbora Adis Mulahasanović, potpredsjednik je Haris Brković, a sekretar Udruženja je Emsel krupalija.

Mjesecima traje borba u Udruženju sudija i instruktora Kantona Sarajeva

Da podsjetimo, u proteklih nekoliko mjeseci, bar što se tiče bh. fudbala, odnosno dešavanjima van terena, svakako je najzanimljivije bilo u Sarajevu, odnosno u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Dio članstva pomenutog Udruženja, nezadovoljan radom čelnih ljudi, sazvao je vanrednu Skupštinu na kojoj je smijenjen Upravni odbor na čijem čelu se nalazio Elmir Pilav.

Na pomenutoj Skupštini je bilo prisutno 13 članova Udruženja, a njih 12 je glasalo za promjene.

Kao što samo već naveli za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo je imenovan nekadašnji premijerligaški sudija Adis Mulahasanović.

Rješenje je konačno, no nezvanično, "poraženi" će uložiti podnijeti tužbu pred Kantonalnim sudom tako da u budućnosti će se o ovoj temi sasvim sigurno još mnogo govoriti. 

Top Komentari

enko
Ovo je prvi korak u ozdravljenju nogometa u sarajevu za sve sarajevske klubove.prvo pilav,pa colpa i ostali pilavi i colpe i konacno cete imati zastitu od musa,gigovica,topalobica itd.pilav je pustio korjene i misli da nista nemoze bez njega ,e moze.tako je prolic mislio,otisao expresno i ko ga spominje.pominju ga samo u negativnom kontekstu.ode kum a sad i kumce.
0 0
user1676300203
I Brata kojeg je uvalio u NS BIH preko Vice isto istjerati…sada je Colpa isto na redu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi