Nazvao ga crncem, a on "izbio rasizam" iz njega: "Hvala Allahu pa već imam djecu..."

Zokora kaznio Emrea za ono što mu je rekao

Nazvao ga crncem, a on "izbio rasizam" iz njega: "Hvala Allahu pa već imam djecu..."

Endin Čaušević

Didier Zokora prije nekoliko godina odlučio je završiti svoju igračku karijeru, a mnogi će ga još dugo pamtiti po nevjerovatnoj situaciji dok je nosio dres Trabzonspora.

Zokora je u Trabronspor stigao na ljeto 2011. godine iz Seville za pet miliona eura i u ovom turskom klubu proveo je tri godine. Prije toga igrao je i za Tottenham, te je bio standardi reprezentativac Obale Slonovače.

Ovaj veznjak je u turskoj ostavio trag koji se sigurno neće izbrisati, a o njemu mnogi i danas govore.

Sve to se dešavalo u aprilu 2012. godine kada su u okviru turske Superlige igrali Trabzonspor i Fenerbahče. Tada je Zokora imao verbalni sukob s Emreom Belezogluom koji ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Emre je pred sudijom imao nekoliko uvreda na rasnoj osnovi za Zokoru što je igrača Trabzona itekako šokiralo. No, sudija nije reagovao, a Emre je tek nakon meča suspendovan na dvije utakmice.

Zokora je tada iskreno otkrio šta mu je Emre rekao: "Emre i ja smo imali svađu tokom utakmice. Reći ću vam šta mi je rekao u lice. Prišao je i počeo je da mi govori da sam je*eni crnac. To je prvi put u karijeri da sam doživio nešto takvo. Emre u ekipi ima igrače poput Yoboa i Sowa koji su crnci i nije mi jasno kako je mogao tako nešto da mi kaže".

Oglasi

Međutim, tu nije bio kraj skandala i sukoba između ove dvojice igrača jer su Fener i Trabzon ponovo igrali za manje od mjesec dana, a njih obojica bili su na terenu.

Emre je cijeli meč bio na udaru ekipe Trazbzonspora jer su Zokorini igrači koristili svaki trenutak da ga udare po nogama i fauliraju, a i navijači su ga gađali s tribina raznim predmetima. No, na kraju je Zokora imao posljednju riječ jer je žestoko nasrnuo na Emrea, a danas mnogi kažu da je tim startom "izbio rasizam" iz njega.

Zokora je udario Emrea u testise i jasno je bilo da mu nije bilo žao što je to uradio. No, nevjerovatno je svima bilo što je Zokora nakon toga dobio samo žuti karton.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Udario me direktno u testise. Hvala Allahu pa već imam djecu jer nakon ovoga ne znam da li je to više moguće", rekao je Emre nakon utakmice.

Zokora je svoju karijeru završio 2017. godine u dres Semen Padanga iz Indonezije. S druge strane, Emre je karijeru završio prošle godine kada je već imao 40 godina i oprostio se upravo u dresu Fenera. Danas je Emre trener Bašakšehira za koji je nastupao i kao fudbaler.

Top Komentari

zevs
Zokora bijel ko nišan a ovaj ga zove crncem
5 2
tale
"Hvala Allahu", a rasista, e svasta na ovom svijetu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije