Sarajevo se izdiglo iznad svih problema, pa slavilo nad Borcem

Minimalna, ali velika pobjeda

Sarajevo se izdiglo iznad svih problema, pa slavilo nad Borcem

Edmir Škorić

U derbiju 13. kola Premijer lige BiH Sarajevo je u Zenici ugostilo Borac, te je ostvarilo jako važnu pobjedu rezultatom 1:0.

Poznato da je da se ove sezone Sarajevo dosta muči, da je imalo dosta loših izdanja i rezultata, zbog čega su i stručni štab na čelu sa Feđom Dudićem i svi igrači bili pod velikim pritiskom, ali znali su da odgovore na najbolji način i da protiv Borca ostvare pobjedu koja bi mogla da bude prekretnica.

Uz sjajnu podršku svojih brojnih navijača, koji su slavili rođendan, igrači Sarajeva bili su bolji od gostiju iz Banjaluke i apsolutno zasluženo upisali pobjedu.

Na samom početku meča velika šansa za iskusnog Ahmetovića, ali je Pavlović spasio Borac. Nova šansa za Sarajevo u 9. minuti. Ikić ubacuje s desne strane, Varešanović slabo glavom s pet metara. Pavlović lagano hvata.

Onda uzvraća i Borac, ali Lukićev udarac glavom Šahinović fenomenalno brani. Zatim su igrači Sarajeva imali dva dalekometna udaraca preko Čatakovića i Varešanovića. U prvom slučaju Pavlović brani, a u drugom lopta odlazi pored gola.

Šahinović se istakao novom odbranom u 20. minuti nakon udarca Piščevića, koji je bio najviši u skoku. Na novu šansu nismo dugo čekali. U 34. minuti Tatar je dobio loptu na pet metara od gola "domaćih", šutirao je, no Đokanović ga je izblokirao u zadnji čas.

Oglasi

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka, u nastavku se mreža ipak tresla. U 58. minuti trenutak odluke. Ikić je sjajnim centaršutom pronašao Varešanovića, koji zabija za 1:0, nakon čega je uslijedila velika bakljada Hordi zla.

Sarajevo, koje je danas bilo bez trenera Feđe Dudića, koji je zbog suspenzije meč pratio s tribina zeničkog stadiona, uspjelo je "spustiti loptu na zemlju", iskontrolisati stvari na terenu i privesti mirno meč kraju, iako su Banjalučani očajnički pokušavali doći do gola.

Na kraju, treba istaći i loše suđenje glavnog sudije Muse koji nije uticao na rezultat ali njegov kriterij je bio neujednačen. Za Borac je svirao prekršaje prilikom svakog kontakta, kao da se radi o košarci, dok je za Sarajevo prekršaj dosuđen samo kada je to i bio. A, u prilog ovaoj tvrdnji ide i omjer prekršaja. Domaći su napravili čak 23, a gosti samo sedam.

Njegovo odluke često su izazivale buru protesta, kako igrača i struke Sarajeva, tako i navijača i za nadati se da ovakvo suđenje nećemo gledati na našim terenima.

S obzirom na sve okolnosti, jako važna pobjeda za Sarajevo koje je šesto sa 19 bodova, a u narednom kolu gostuje Slogi Doboj. Borac je četvrti s 20 bodova, a naredni rival mu je Posušje.

Oglasi

Bordo timu je sada neophodna neka dobra serija i kontinuitet dobrih rezultata ako planira da se ozbiljno uključi u borbu za titulu. Najizgledniji favorit ostaje Zrinjski, posebno nakon što je aktuelni šampion slavio danas na Grbavici protiv Željezničara, a i dalje ima dva meča manje u odnosu na mnoge druge timove u ligi.

Sarajevo - Borac 1:0

FK Sarajevo: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Ahmetović, Varešanović, Tomašević, Čirjak, Ikić, Mustafić, Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Gajić, Vojnović, Subić, Lukić, Andrić, Kulašin, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthHZ
Ni sudije ne pomažu malom borcu, svaka čast DIVOVI, volim te Saraj'vo
26 0
EmirEmir111
Pobijedili visu silu, bojac, sudije, vicu i komplet prodani savez. Sjetim vam se najmilijih svima, od sudija do saveza. Bravo Sarajevo.
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi