Široki Brijeg se ne šali: Sarajevo, ali i svi ostali su "upozoreni"

Na Pecari pala Zvijezda 09

Široki Brijeg se ne šali: Sarajevo, ali i svi ostali su "upozoreni"

Admin Čaušević

Široki Brijeg nastavlja u svom ritmu. Na Pecari je u meču 7. kola Premijer lige pala Zvijezda 09 rezultatom 2:1 pa su Širokobriježani stigli do liderske pozicije zajedno Sarajevom.

Puno bolje otvaranje meča od strane domaćina na kraju je bilo i presudno. Široki Brijeg je većinu posla odradio u prvom poluvremenu kada se tresla mreža gostiju.

Nakon slobodnjaka Ćavara u 11. minuti i poslije odbijene lopte najsnalažljiviji u kaznenom prostoru gostiju bio je Mamić.

Poslije nekoliko propuštenih prilika domaćin je do drugog gola stigao u 25. minuti kada je sve odradio sjajni Lukić i pogodio u maniru rasnih strijelaca.

Gosti su se u igru vratili na startu drugog dijela. Prelijep gol u 55. minuti postigao je Veličković nakon što je plasirao pod samu prečku.

Ostatak meča je donio uglavnom uravnoteženu igru, u 80. minuti Chinedu je mogao vratiti dva gola prednosti domaćinu, ali nije uspio zabiti. Ostalo je 2:1.

Oglasi

Široki Brijeg je tako stigao do 13 bodova i izjednačio na prvom mjestu sa Sarajevom te će u narednom kolu upravo dočekati klub iz prijestolnice. Taj meč se igra u petak od 20 sati.

Sa druge strane Zvijezda 09 ostaje prikovana za dno tabele sa samo tri boda iz sedam utakmica i gol razlikom 10:22 te će klub iz Semberije voditi grčevitu borbu za opstanak.

Treba dodati da se na Pecaru po prvi put od odlaska vratio i Bože Vukoja, a publika na Pecari je svog bivšeg kapitena dočekala aplauzom.

Premijer liga, 7. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Zvijezda 09 2:1 (Mamić 11', Lukić 25'/Veličković 56')

FK Zvijezda 09 Jelovac, Jevremović, Blažević, Jutrić, Veličković, Godswill, Milanović, Ostojić, Karaklajić, Kayode i Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Čavar i Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Ne salimo se ni mi !
0 2
daske06
Eno javljaju na koševu Rožman dobio proljev koliko se prepao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi