U sastavu Hrvatske 'osvanuo' novi fudbaler, Dalić objašnjava: "Morao sam ga zvati"
Foto: Ante Cizmic/ CROPIX

Beljo na okupljanju

U sastavu Hrvatske 'osvanuo' novi fudbaler, Dalić objašnjava: "Morao sam ga zvati"

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić odlučio je pred meč s Armenijom u reprezentaciju uvrstiti mladog napadača Diona Drenu Belju. Njegov poziv stigao je nakon novih povreda koje su Vatreni imali.

Hrvatska se pobjedom u Latviji (2:0) približila plasmanu na Evropsko prvenstvo. Potvrda plasmana trebala bi stići u utorak na Maksimiru protiv Armenije.

Oprez vlada u taboru Vatrenih pred ovaj duel. Dalić ističe da je ovo velika utakmica, a s obzirom na to da moraju napasti i da su ostali bez napadača, odlučio je u nacionalni tim pozvati 21-godišnjeg napadača Augsburga Diona Belju.

"Pozvao sam Belju u reprezentaciju. Pjaca se povrijedio, ostali smo na jednom napadaču, Budimiru. Potreban nam je Beljo u ovom trenutku. Sad nas je 24 i nećemo više zvati nikoga", rekao je Dalić.

Nije zadovoljan Dalić s velikim brojem promašaja koje je njegov tim imao protiv Latvije.

Oglasi

"Želimo uvijek igrati na velikim takmičenjima i ne smijemo razočarati navijače. Ne smijemo izgoriti od želje, protiv njih smo promašili dosta šansi u prvoj utakmici, a tako je bilo i sinoć. Velika je i značajna utakmica i pamet mora biti na prvom mjestu."

"Armenija nema šansi, ali će doći da uživaju igrati. Moramo raditi na ozbiljnosti i moramo biti maksimalno angažirani u utorak", istakao je Dalić.

Hrvatska je trenutno drugoplasirana na tabeli grupe D i u dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojili su 13 bodova. Turska je već ranije osigurala plasman na EP.

Kiks Vatrenih čeka Vels koji u utorak u Cardiffu čeka selekciju Turske i bit će interesantno vidjeti konačan rasplet kvalifikacija.

Oglasi

Dion Drena Beljo dobio ime po grčkom bogu vina

Dion Drena Beljo velika je nada hrvatskog fudbala i fudbaler koji je prije nekoliko mjeseci izmakao zagrebačkom Dinamu.

21-godišnji napadač trenutno je član njemačkog bundesligaša Augsburga u čije je redove došao u januaru iz Osijeka za cifru od tri miliona eura. Dinamo je ovaj iznos odbio platiti.

Zlatko Dalić nije previše oklijevao da ga zove u nacionalni tim. On je već odigrao dvije utakmice za Vatrene i vjerovatno ga treba očekivati na terenu i u duelu s Armenijom.

Dion Drena Beljo na utakmici između Velsa i Hrvatske u Cardiffu (Foto: EPA)

Omladinsku karijeru Dion Drena Beljo započeo je u Cibaliji iz Vinkovaca, nastavio ju je u Osijeku, a Cibalia je bila i njegovo prvo seniorsko iskustvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Počeo je nakon toga njegov ozbiljan uspon u karijeri. U dresu Osijeka je izgledao čudesno, pa su počele stizati ponude sa svih strana. On je na kraju odabrao odlazak u Njemačku u ekipu Augsburga. U dresu njemačkog bundesligaša pruža sasvim dobre partije. Ukupno je odigrao 26 utakmica i postigao je pet pogodaka.

Interesantno je svakako da je Dion ime dobio po grčkom bogu vina Dionizu, a 'Dreno' je zapravo nadimak po kojem je bio prepoznatljiv njegov djed.

Top Komentari

Adohordas
Tanak igrač ,ima u Hr puno boljih .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi