Neviđena kocka u Firenci i velika sramota za Seriju A: "Nikada goru utakmicu nisam komentarisao"

Fiorentina i Genoa dogovorom izbacili Empoli

Neviđena kocka u Firenci i velika sramota za Seriju A: "Nikada goru utakmicu nisam komentarisao"

Edmir Škorić

Mnogo uzbuđenja bilo je sinoć na terenima italijanske Serije A, ali Fiorentina i Genoa su se spasile.

Računica Fiorentine i Genoe, ekipa koje su sinoć odmjerile snage na Artemio Franchiju, bila je potpuno jasna. Naime, ovim ekipama je odgovaramo po bod da ostanu u ligi, naravno uzdajući se u činjenicu da Inter "mora" pobijediti Empoli.

Da je Empoli kojim čudom osvojio bod, ostao bi u ligi i Genoa bi ispala, ali kocka se Đenovljanima isplatila. Oni su čvrsto vjerovali da Empoli ne može do boda protiv Intera koji se borio za plasman u Ligu prvaka i na kraju su bili u pravu.

Mada, ko god je gledao meč Inter - Empoli zna kakve šanse su gosti propustili i koliko su bili blizu da ostanu u ligi, izbace Genou u Seriju B, a Milan ispred Intera gurnu u Ligu prvaka.

Na kraju, odigralo se po idealnoj scenariju za Fiorentinu i Genou. Inter je dobio 2:1, Empoli ispao, a Genoa zahvaljujući boljem međusobnom duelu ostala ispred Empolija iako su obje ekipe osvoje po 38 bodova.

No, mnogo je kritika na račun Fiorentine i Genoe, jer su se doslovno dodavali 90 minuta i nisu željeli ni da pokušaju doći do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je sramota, ne mogu da vjerujem šta su napravili. Najgora utakmica koju sam ikada komentarisao", kazao je Miguel Angel Roman, koji radi za nekoliko španskih televizija.

Na kraju, to se završilo, Fiorentina i Genoa su spašeni, a niko im ne može ništa prigovoriti, imaju pravo da igraju kako žele. Ali da je sramota - sramota je.

Top Komentari

Upravo zbog ove sramote zelim da iduce godine ispadne Genova a vrati se u seriju A Empoli, ako zaista ima pravde.
2 1
Romanus
Ko je znao odigrao x I pobjede Milanskih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi