Neobjašnjivi promašaji i još jedan bolan rezultat za FK Sarajevo
Nakon dvije pobjede tim Mirze Varešanovića je večeras u Zenici osvojio samo bod protiv posljednjeplasirane Sloge iz Doboja

Dobojlijama veliki bod

Neobjašnjivi promašaji i još jedan bolan rezultat za FK Sarajevo

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Sarajevo je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u Zenici ugostilo Slogu Meridian. Na kraju je susret okončan neriješenim rezultatom 1:1, što je rezultat kojim gosti mogu biti zadovoljniji.

Bordo tim je u ovaj meč ušao s dvije vezane pobjede i očekivao se lagan posao protiv posljednjeplasirane ekipe Premijer lige BiH. Međutim, veliki broj promašaja koštao je Sarajevo gubitka jako važnih bodova u borbi za Evropu.

Dobro je Bordo tim ušao u meč. Dominirali su na terenu od prve minute, ali gosti su ti koji su stvorili prvu veliku šansu. Igrala se šesta minuta kada Starčević izlazi jedan na jedan s golmanom Dizdarevićem, a čuvar mreže Sarajeva fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Prvu ozbiljnu prijetnju Sarajevo ima u osmoj minuti. Čataković šalje loptu preko gola iz dosta dobre pozicije.

Dominacija domaćeg tima nastavljena je i u nastavku, a u 16. minuti tim Mirze Varešanovića stiže do gola. Radović probija po lijevoj strani, uposlio je Dala Varešanovića čiji udarac brani Gučmazov, ali odbitak u mrežu šalje Kyeremeh za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Sloga je bila jako opasna u svojim napadima. Novu dobru priliku tim iz Doboja stvara u 25. minuti kada Dizdarević uz malo problema brani udarac Starčevića s distance.

Oglasi

Tri minuta kasnije Bordo tim prijeti preko Ziljkića. Gučmazov to brani i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela domaći tim ima veći posjed lopte. Međutim, nije bilo izrazitih šansi i na odmor se odlazi vodstvom Sarajeva od 1:0.

Vlado Jagodić na otvaranju drugog dijela pravi dvostruku izmjenu. Na teren su ušli Demir Peco i Franko Dadić, a ovaj drugi je odmah po ulasku donio svom timu izjednačenje.

Stevanović sjajnom loptom pronalazi Dadića. Ovaj umakao odbrani Sarajeva, ofsajda prema mišljenju sudije nije bilo i Dadić matira Dizdarevića preciznim udarcem za 1:1.

Sarajevo potom stvara dvije velike šanse u nekoliko minuta. Nesigurnost golmana Gučmazova nisu iskoristili Čataković i Kyeremeh. Prvo Čataković neuspješno boksovanje golmana ne pretvara u gol udarcem glavom s dva metra, a nekoliko minuta kasnije Keryemeh odbitak nakon šuta Ziljkića s tri metra šalje pored gola.

Oglasi

U 72. minuti novi veliki promašaj Sarajeva. Renan Oliveira pronalazi Guliashvilija, Gruzijac s metar ne pogađa glavom.

Krenuo je domaći tim po pobjedu u finišu utakmice. Na sve načine je tim Mirze Varešanovića pokušao doći do drugog gola, redali su se pokušaji pred golom Sloge, no lopta nije htjela u mrežu.

Gučmazov je otišao u prazno i u 85. minuti meča. Oliveira to ne koristi i prebacuje gol udarcem glavom. Pokušao je do kraja još i Džafić, ali ostalo je 1:1 i gosti idu kući u Doboj s jednim bodom.

Treba istaći da je Sarajevo zabilo gol u 96. minuti meča. Ipak, sudija je svirao prekršaj i napadu i uzaludno je bilo radovanje. Zašto je poništio pogodak? To nikom nije jasno. Čini se da je Sarajevo oštećeno, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka protesti su bili veliki od strane domaćih. 

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Oglasi

Sarajevo - Sloga Meridian 1:1 (Kyeremeh 16'/ Dadić 48')

FK Sarajevo: Dizdarević, Vršajević, Čataković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Avramovski, Martinović, Ziljkić. Trener: Mirza Varešanović.

FK Sloga Meridian: Gučmazov, Nikolić, Zajić, Popara, Đorić, Stevanović, Šaula, Lalić, Starčević, Perković, Ristić. Trener: Vlado Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla). Pomoćnici: Mirza Čejvanović (Tuzla) i Božidar Rustić (Gradiška). Četvrti Sabrija Topalović (Zenica).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUSVDG81
VAR- Vico Assistant Referee
6 0
kurjak
Eto kako se namještaju utakmice.Sudija Topuzović iz Tuzle,i kad očekuješ da makar pošteno sudi,on skine gaće da mu stave kitu iz RS da se sačuva Sloga a nek ispadne Sloboda ili Tuzla City ili Igman.Ne trebaju nama Chet Nici.Dabogda poginuo na putu do kuće
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi