Madridska mašinerija pregazila El Sadar!
Kraljevi su bez većih problema došli do nova tri boda (Foto: EPA)

Real uvjerljiv u Pamploni

Madridska mašinerija pregazila El Sadar!

M. Šljivak

Real Madrid je u 29. kolu La Lige savladao na El Sadar stadion u Pamploni domaćina Osasunu s uvjerljivih 4:2.

Real nastavlja put ka tituli prvaka Španije. Danas je tim Carla Ancelottija razbio Osasunu u utakmici u kojoj su mogli zabiti i više od četiri gola.

Gosti iz Madrida odlično otvaraju meč. U četvrtoj minuti Vinicius Junior krade loptu odbrani Osasune i postiže gol za 1:0.

Osasuna se vraća samo tri minute kasnije. Fenomenalni Ante Budimir se dobro snalazi u petercu i postiže svoj 15. gol sezone za izjednačenje rezultata na 1:1.

Real do novog vodstva stiže u 18. minuti. Asistent je Fede Valverde, strijelac Dani Carvajal za 2:1.

Oglasi

Iako je u prvom poluvremenu moglo biti još golova na odmor se otišlo vodstvom Reala od 2:1, da bi nakon 20-ak minuta igre u nastavku Kraljevi s dvije brze akcije završili posao.

Prvo odbrani Osasune u 61. minuti meča bježi Brahim Diaz. Marokanac koristi odličnu loptu Valverdea i postiže gol za 3:1.

Tačku na ovaj meč stavio je Vini Junior tri minute kasnije. Valverde treći put asistira, a Brazilac zabija za 4:1.

To međutim nije bio i konačan rezultat meča. U nadoknadi  meča Osasuna preko Munoza smanjuje prednost za konačnih 4:2.

Kraljevi su vodeći na tabeli sa 72 boda, Girona ima 10, a Barcelona 11 bodova manje i titula je jako blizu Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Osasuna - Real Madrid 2:4

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Šampionski, rutinski. Katalonska sirotinja sa suzama u očima traži eventualne greške u korist reala....
4 2
user1620593935
Prije 10-ak godina grad Madrid je otkupio od Reala trening centar za 550 milijuna eura. Toliko je iznosio dug Reala. Tim novcem Real je pokrio dug, a već sljedeće godine grad Madrid prodaje nazad Realu trening centar za simboličan iznos od 1 eura. O toj temi je pričao i Beckenbauer koji je prozivao Angelu Merkel zašto Njemačka pomaže Španjolskoj koja je upala u recesiju kada Španjolska država tim novcima sanira financijske dugove Reala. Real nije najodvrataniji klub na svijetu samo zbog suđenja nego i zbog ovih "sporednih" stvari.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi