Sloboda pala u Mostaru: Ivančić ušao i potopio Tuzlake

Trijumf Plemića

Sloboda pala u Mostaru: Ivančić ušao i potopio Tuzlake

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru savladao Slobodu rezultatom 3:1.

Sloboda fantastično ulazi u ovaj meč i već u prvoj minuti zabija gol. Krešić pravi veliku grešku, loptu mu uzima Abid Mujagić i zabija za 0:1.

Imao je domaći tim terensku nadmoć nakon primljenog gola, a u devetoj minuti ih je jedna neopreznost umali koštala i drugog gola. Miškić šutira glavom tik pored gola.

Potom je Zrinjski stvorio nekoliko opasnih situacija pred golom Slobode. Ipak, za prave šanse im je trebalo više od pola sata igre, a u 33. minuti je Islamović sa gol-linije skinuo loptu nakon udarca Juranovića.

Bašić tri minute kasnije silovito šutira, Golubović brani, a isti igrač šansom u 41. minuti ponovo šutira, ovog puta neprecizno i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Sergej Jakirović na otvaranju drugog poluvremena radi dvije izmjene. Ibanez i Ivančić su ušli umjesto Krešića i Filipovića i to se ispostavio kao pravi potez jer je Josip Ivančić potom stupio na scenu.

Oglasi

Domaći su do izjednačenja stigli u 57. minuti. Mladi Ivan Bašić sjajno prolazi po lijevoj strani, ubacuje loptu u sredinu, a Ivančić zabija za 1:1.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Slobode. Ovog puta Juranović ubacuje sa desne strane, Ivančić je ponovo na pravom mjestu i pogađa za 2:1 i preokret.

Nastavio je Zrinjski sa napadima na gol i nakon drugog pogotka. To im se isplatilo u 77. minuti kada dolazi i do trećeg gola.

Ivančić je ovog puta asistent. Spustio je loptu za Juranovića, a ovaj zabija za prednost od 3:1.

Do kraja je domaći tim lagano priveo meč kraju i došao je do važna tri boda u borbi za Evropu.

Oglasi

Premijer liga, 23. kolo:

Zrinjski - Sloboda 3:1

Zrinjski: Soldo, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Krešić, Mašić, Bekić, Pušić, Enin, Filipović, Juranović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Golubović, Devedžić, Beganović, Husejinović, Islamović, Kurtalić, Maksimović, Avdić, Mišković, Predragović, Mujagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599677620
Sto rece Fadil "Zalit cete vi zamnom ko Zeljo za Osimom..", a tako i Sloboda za Husicem,po ko zna koji put.
7 2
fukaraslana
Sta je ovo ljudi ispadamo sa ovim stoperima Nasi stoperi nisu za premijer lige uzas
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti