Remi Rođenih i Dobojlija u Gabeli: Bandić pokrao Velež

I pored očajnog terena vidjeli smo četiri gola

Remi Rođenih i Dobojlija u Gabeli: Bandić pokrao Velež

Endin Čaušević, foto: Admin Čaušević

Velež i Sloga danas su na očajnom terenu u Gabeli remizirali rezultatom 2:2 u meču 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu je obilježila i velika greška glavnog sudije Antonija Bandića na račun mostarskog kluba.

I prije početka utakmice bilo je jasno da igrače oba kluba očekuju veliki problemi zbog očajnog stanja terena u Gabeli. Jaka kiša je stvorila velike lokve na terenu i mnogi su se zapitali zašto se ovaj meč nije odgodio, no navodno su oba kluba bila za to da se meč igra. 

Međutim, i pored lošeg terena danas smo u Gabeli uspjeli vidjeti golove. Rođeni su  bili dosta bolji, imali su čak 20 šuteva prema golu, od čega pet u okvir gola. Dosta bolje otvorili su meč i krenuli su veoma ofanzivno ka golu kluba iz Doboja.

To se Veležu isplatilo već u devetoj minuti kada je uspio da povede sa 1:0. Anđušić je ubacio s lijeve strane za Vehabovića koji sjajno pogađa mrežu gostujućeg tima s nekih desetak metara za vodstvo Rođenih.

Samo tri minute kasnije Velež je mogao i do drugog gola. Ovaj put odličnu priliku imao je Anđušić koji je pokušao sa vrha kaznenog prostora, no lopta je otišla tik pored stative golmana Trake.

Iz minute u minutu stanje na terenu bilo je sve lošije i lošije i to se značajno odrazilo i na kvalitet fudbala. Nakon 15-tak minuta nešto mirnijeg toka utakmice Sloga je uspjela da poravna na 1:1, ali iz veoma diskutabilne situacije.

Oglasi

Naime, gosti su na 1:1 poravnali u 29. minuti kada je jedan od defanzivaca gostiju poslao dugu loptu za Stevanovića koji je s leđa odgurnuo Bajrića i faulirao ga, a zatim je zabio eurogol za 1:1.

Svi na terenu i stadionu su vidjeli da je igrač gostiju napravio prekršaj u napadu, ali glavni sudija Antoni Bandić to očito nije htio da vidi i priznao je na kraju pogodak ekipe iz Doboja.

Do kraja prvog poluvremena Rođeni su uspjeli još jednom da zaprijete. U 40. minuti u prilici je bio Haskić koji je pokušao glavom, no lopta je otišla preko gola.

I u drugom dijelu Velež je bio dosta konkretniji na terenu. Veliku šansu domaći tim je imao već u 49. minuti kada je nakon kornera u prilici bio Zvonić koji s nekoliko metara loše šutira glavom iz odlične pozicije.

Oglasi

Tri minute kasnije u centru pažnje bio Haskić koji je šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Gosti su zaprijetili u 56. minuti kada je Stevanović pokušao sa 25 metara, ali ovaj put lopta ide preko gola Veleža.

Veliku šansu za vodstvo Velež je imao u 70. minuti. Haskić je izašao sam na golmana gostiju i šutirao, ali je on to uspio da odbrani. Na odbijenu loptu natrčao je rezervista Zajmović, no pogodio je vanjski dio mreže.

I svega tri minute kasnije novi šok za Rođene. Sloga je uspjela da preokrene na 2:1 nakon što je gol zabio Jašarević glavom nakon prekida i to sve ga desetak sekundi nakon što je ušao u igru. Odlično je prije toga iz prekida centrirao još jedan rezervista, a to je Baštić.

Velež je nakon toga pokušao da dođe barem do jednog boda. U 76. minuti iz slobodnjaka je pokušao Blagojević, no lopta je otišla daleko preko gola.

Ipak, u 85. minuti Rođeni su uspjeli da poravnaju na 2:2. Haskić je centrirao s lijeve strane, a u petercu gostiju odlično se snašao Zajmović koji je pobjegao Ristiću i uspio je savladati Traku za 2:2.

Oglasi

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata iako je Velež pokušao da dođe do pobjede, ali je ostalo 2:2. Najbolju šansu za totalni preokret Veleža propustio je Pantelić u 92. minuti koji je iz dobre situacije šutirao pored gola.

Sve u svemu, nepotrebno odigran meč po užasnom terenu. Velika borba obje ekipe, Velež mnogo konkretniji, ali na kraju je osvojio bod. No, svakako treba još jednom naglasiti, glavni sudija meča Antoni Bandić je pokrao Rođene, svojom odlukom je uticao na rezultat. Ali, kako to biva u posljednjih par godina, niti će snositi sankcije za "otimanje" dva boda domaćinu, niti će se nešto analizirati njegovo djeljenje nepravde. 

Da li će se nešto promijeniti po pitanju suđenja jer svjedoci smo da nema kola a da sudije svojim odlukama ne odluče meč, teško je reći. Svi vjerujemo da hoće, ali ako se po jutru dan poznaje, onda optimizam iskrenih ljubitelja klupskog fudbala, jednostavno nema pokrića.

Premijer liga, 18. kolo:

Velež - Sloga 2:2

Velež: Bogdanović, Ovčina, Bajrić, Zvonić, Dejanović, Kvakić, Vehabović, Zeljković, Blagojević, Anđušić, Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga: Trako, Kujundžić, Milanović, Stapić, Ristić, Šaula, Đorić, Zajić, Basrak, Popara i Stevanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
J e me mu sjeme škutorsko
18 4
veliki73
Mamu j.bo svoju,ovo je jadno ko nsm sudi
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti