Šok i nevjerica na licima igrača Zvijezde 09: GOŠK u 92. minuti do pobjede u Ugljeviku!
Foto: NK GOŠK Gabela

Meč 14. kola

Šok i nevjerica na licima igrača Zvijezde 09: GOŠK u 92. minuti do pobjede u Ugljeviku!

E. Čaušević

GOŠK je danas u gostima pobijedio Zvijezdu 09 sa 2:1 u meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na otvaranju utakmice u Ugljeviku GOŠK je bio nešto aktivniji, te je imao nekoliko solidnih pokušaja u prvih 15-tak minuta, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon toga i Zvijezda 09 je zaigrala nešto bolje. U 22. minuti bilježimo pokušaj Karaklajića, ali nije bio precizan. Desetak minuta kasnije pokušao je Vukoja, no i dalje je na semaforu bilo 0:0.

I kada se činilo da Zvijezda 09 ima incijativu GOŠK je iz prvog udarca u okvir gola uspio da povede sa 1:0.

Gosti iz Gabele do prednosti su stigli u 41. minuti kada je Bradara uposlio Čajića koji je šutirao isprve i pogodio mrežu domaćeg tima za vodstvo i veliko slavlje gostujućeg tima.

Početkom drugog poluvremena Zvijezda 09 krenula je ponovo ofanzivno. Domaći su imali nekoliko šansi u uvodnim minutama drugog dijela, ali se GOŠK uspio odbraniti.

Oglasi

Međutim, Zvijezda 09 je u 59. minuti uspjela da poravna na 1:1. U centru pažnje našao se Maksimović koji je uspio da savlada golmana GOŠK-a i vrati stvari na početak u okršaju ekipa iz donjeg dijela tabele.

Zvijezda 09 nije prestajala s napadima nakon poravnanja. U 68. minuti pokušava Đorđević čiji udarac je uspio da odbrani Vasilj.

Domaći su imali incijativu nakon gola za 1:1, dok se GOŠK fokusirao na odbranu i čekao je prilike iz kontranapada da zaprijete Zvijezdi 09.

No, do kraja utakmice u Ugljeviku domaći su izvršili pravu opsadu gola GOŠK-a, ali nisu uspjeli da dođu do gola i potpunog preokreta.

I kada se činilo da će ostati 1:1 potpuni šok za domaće. GOŠK je baš kao u prvom poluvremenu iz prvog ozbiljnijeg napada u nastavku došao do gola i velike pobjede.

Oglasi

Junak gostujućeg tima bio je Skorup koji je u 92. minuti zabio gol za 1:2 i veliko slavlje gostiju. To je bio prvi šut u okvir gola igrača GOŠK-a u drugom dijelu, ali dovolno za velika tri boda u Ugljeviku.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Zvijezda 09 - GOŠK 1:2

Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Blažević, Veličković, Vadze, Karaklajić, Ponjević, Šapić i Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukić, Bradara, Musulin, Čajić, Radenović, Mandić i Gogić.

Top Komentari

user1688650153
Ko je ove kleo nije imao pametnija posla...ovo što sam video u Ugljeviku je nemoguće a sa druge strane lepota fudbala...nažalost sve protiv Zvijezde
0 2
Prazina
Na sreću sve na stranu Lavova.......bravo i zasluženo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi